Bób Windsor Biały
Odmiana średnio późna. Wykształca po 6-10 strąków na łodydze, z 3-4 dużymi, zielonkawobiałymi nasionami. Charakteryzuje się wysokimi walorami smakowymi, siew: III – IV, zbiór: VII – VIII, rozstaw: 30×40 cm.
Burak Czerwona Kula
Odmian bardzo plenna. Korzenie kuliste, bardzo soczyste, o słabo zaznaczonych pierścieniach. Odmiana przeznaczona na użytek letni, jesienny oraz do przechowywania zimowego.Siew: połowa kwiecień – połowa lipca. Rozstawa: 30–40 x 6–10 cm. Zbiór: czerwiec – październik.
Burak Egipski
Odmiana bardzo wczesna. Korzenie o kulistym ale spłaszczonym kształcie. Najlepiej sprawdza się we wczesnej uprawie – do pęczkowania. Siew: IV – VI
Burak Rywal
Jest to odmiana plenna, wczesna, wyróżniająca się cylindrycznym kształtem korzeni. Jej miąższ ma słodki smak o ciemnoczerwonym zabarwieniu. Polecana do przechowywania. Siew: IV – VI
Burak Opolski
Odmiana charakteryzuje się dużą plennością. Korzenie buraka mają cylindryczny kształt i smaczny karminowoczerwony miąższ.
Cebula Karmen
Odmiana średnio wczesna, plenna. Cebule o karminowo fioletowej łusce, kuliste, lekko spłaszczone o słodko pikantnym smaku. Ze względu na swoje walory smakowe świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek.
Cebula Stuttgarter Riesen
Odmiana średnio wczesna, plenna. Cebule są dość mocno spłaszczone, białokremowy miąższ okrywa słomkowo żółta łuska. Znakomicie się przechowuje. Siew: od połowy marca do początku kwietnia.
Cebula Wolska
Odmiana późna, plenna. Cebule kuliste lub kulisto-romboidalne, o słomkowożółtej barwie łuski, mające biały, jędrny miąższ o dość ostrym smaku. Bardzo dobrze się przechowuje.