Jakie rośliny warto mieć w spiżarni.

Dla tych, którzy zaopatrują własną spiżarnię w zioła przypominamy, co jeszcze zdążymy zebrać w tym miesiącu:
1. Liście: karczoch zwyczajny, kocimiętka, mięta pieprzowa, bobrek trójlistkowy, borówka czernica, jeżyna, malina, orzech włoski, pokrzywa.
2. Ziele: dziurawiec, fiołek trójbarwny, hyzop lekarski, jeżówka purpurowa, mięta pieprzowa, skrzyp polny, szałwia lekarska, tymianek, żółtlica drobnokwiatowa, bukwica, mniszek, piołun, rzepik pospolity, dymnica, bylica pospolita, wrotycz, ostrożeń warzywny.
3. Kwiaty: rumianek (rzymski i pospolity), bławatek, jasnota biała, lipa, dziki ślaz, wiązówka, wrotycz, koniczyna biała.
4. Owoce: aronia, bez czarny, czeremcha, kminek zwyczajny, koper włoski, malina.
5. Część podziemna: arcydzięgiel litwor, chrzan pospolity, tatarak.
Lista jest dość długa dlatego odsyłamy na ciekawą stronę tutaj.
A tych z Was, którzy chętni są do zakupu nasion zapraszamy do naszego sklepu.